Un centenar de persones donen suport al dejuni per la pau a Manresa

La capella del Rapte de Manresa va acollir el passat cap de setmana tres dies de dejuni i silenci per la pau a Palestina. La iniciativa ha estat impulsada conjuntament pel Centre d’Espiritualitat Ignasiana Cova de Sant Ignasi, la Plataforma Aturem les Guerres, Justícia i Pau i l’Associació Inspiració 2022. Nou persones han seguit el dejuni de tres dies seguits, i sis més han fet dejuni durant un dia. Però fins a un centenar de persones han passat per l’espai en diversos moments, per donar-hi suport. Membres de la comunitat musulmana s’hi van afegir també un dels dies. 

A la capella del Rapte hi ha la figura del sant Ignasi jacent, que recorda el temps que Ignasi va passar a l’antic Hospital de santa Llúcia, on va perdre la consciència i va restar immòbil durant vuit dies. L’espai ha estat rehabilitat recentment recuperant un aspecte més proper al que tenia en temps d'Ignasi.  

Una de les persones que ha fet els tres dies de dejuni és el director del centre d’espiritualitat Cova Sant Ignasi, el jesuïta Xavier Melloni, que també n’ha estat un dels impulsors. La decisió de llançar aquesta convocatòria va sorgir, sobretot, arran de la vaga de fam que han dut a terme tres activistes de la no-violència, acollits a la comunitat de jesuïtes del carrer Palau de Barcelona i a la Fundació Migra Studium. El dejuni a Manresa començava el passat divendres, just el dia que a Barcelona finalitzava la vaga de fam, després de quinze dies d’haver-se iniciat. 

Precisament Xavier Melloni va ser una de les persones que va visitar els tres activistes en vaga de fam, i va participar-hi amb una xerrada sobre el sentit místico-profètic del dejuni, destacant que en el dejuni jo m’abstinc de la meva necessitat, per acollir la necessitat de l’altre. 

Per a la comunitat de jesuïtes del carrer Palau de Barcelona, acollir els tres activistes al llarg dels quinze dies ha estat una manera de mostrar la solidaritat amb la seva causa i amb les víctimes de tantes guerres.