Un any marcat pel 40è aniversari i la publicació del primer Anuari

El centre d'estudis Cristianisme i Justícia ha publicat la seva memòria d'activitats de 2022, un any que va estar marcat pel 40è aniversari, que va tenir com a esdeveniment central, el 10 de juny de 2022, una trobada compartida amb companys de centres fe-cultura-justícia de la Companyia de Jesús a Portugal i Itàlia, concretament Francisco Mota sj del Centre Brotéria de Lisboa i Giuseppe Riggio sj d'Aggiornamenti Sociali de Milà. I a la qual es van sumar també les periodistes Montse Santolino i Laura Mor. El diàleg va ajudar a reflexionar sobre el paper que juguen avui centres com Cristianisme i Justícia i els reptes que els desafien.

Aquest 2022 Cristianisme i Justícia ha presentat també una novetat important: la publicació del primer Anuari, un nou format en el que es posa especial atenció al disseny i que recull alguns dels millors continguts treballats pel centre al llarg de l'any.

A més d'aquestes dues fites, s'ha continuat treballant en les activitats i publicacions habituals, entre elles els 5 quaderns que s'afegeixen a la col·lecció CJ, com sempre combinant temes socials i teològics, i que en aquesta ocasió s'han dedicat, per exemple, qüestions com el reconeixement de les persones LGTBIQ+ a l'Església, o les conseqüències del malbaratament d'aliments, entre d'altres. De les diferents publicacions, es distribueixen més de 37.000 exemplars per tot el món, mentre que a internet se sumen més de 50.000 descàrregues anuals.

Cal destacar també un treball menys visible, però que constitueix el motor de l'activitat d'estudi i reflexió del centre, i que duen a terme els seminaris interns i grups de treball. Els actes públics, l'oferta de formació, els articles publicats al bloc i els continguts en xarxes socials completen la intensa activitat que recull la memòria anual i que es pot consultar en aquest enllaç.