Últims vots del jesuïta Roger Torres

El Santuari de Sant Pere Claver, al petit poble de Verdú, ha acollit aquest dissabte la celebració dels últims vots del jesuïta Roger Torres. Un escenari emblemàtic i ple de significat, prop de la seva Lleida natal, i casa natal del sant jesuïta català Pere Claver, defensor dels esclaus negres a l'Amèrica del segle XVII.
 
Família, jesuïtes, amics i sobretot molt de jovent l'han acompanyat en aquest moment de celebració, en el que ha renovat i confirmat la promesa feta en el moment d'entrar a la Companyia de Jesús. I és que Roger Torres ha dedicat bona part del seu temps aquests darrers anys a l'acompanyament d'infants i joves, a les diverses escoles i centres d'esplai en els que ha estat treballant. De fet, en el moment de llegir els seus últims vots, ha volgut destacar la seva especial vocació de servei a l'educació dels infants.
 
En l'homilia, el P. Ramon Ribas, fins ara Superior dels Jesuïtes a Lleida, ha repassat el camí de formació com a jesuïta d'en Roger i el moment en què pronuncià els primers vots, fa 18 anys a Saragossa, prenent un compromís per a tota la vida. Un compromís que contrasta -ha dit- amb la societat d'avui, en què tot caduca. També ha tingut paraules d'agraïment a la família, que ha acompanyat en Roger en la seva vocació religiosa.
 
La figura de Sant Pere Claver ha estat molt present en tota la celebració amb la seva imatge acollint un infant entre els sacerdots jesuïtes que concelebraven l'Eucaristia. Ramon Ribas ha recordat que és un sant inspirador que no es va desanimar malgrat les moltes i fortes dificultats que va trobar. 
 
Roger Torres va néixer a Lleida el 1975. És llicenciat en Belles Arts i Teologia, i va entrar a la Companyia de Jesús amb 21 anys. Havia estat alumne del col·legi dels jesuïtes a Raimat (Lleida), justament on ara treballa. 
 
Al llarg d'aquests anys la seva tasca com a jesuïta s'ha desenvolupat sobretot al barri del Clot de Barcelona, a Bellvitge i ara, des de fa uns anys a Lleida. A tot arreu ha estat realitzant tasques en l'àmbit de l'educació, a les escoles que la Companyia de Jesús té en aquests llocs, però també en l'educació en el temps de lleure d'infants i joves, en centres d'esplai, i en iniciatives i projectes d'atenció a infants en risc d'exclusió. 
 
Comparteix vocació religiosa amb l'artística, i en els seus dibuixos, troba la manera gràfica d'expressar el seu pensament i els seus somnis. Aquesta creativitat la porta també a la seva forma d'afrontar els reptes pastorals: cercar nous llenguatges, noves fórmules, construir comunitats on els joves puguin aprofundir en la seva fe i connectar-la amb el compromís de treballar per un món més just. 
 
La celebració d'aquest dissabte a Verdú també ha marcat l'inici de curs per a la família ignasiana de Lleida, i el relleu al capdavant de la Plataforma Apostòlica Local (PAL) de Lleida, ja que Alexis Bueno s'estrena com a delegat de la PAL, rellevant Ramon Ribas, que deixa aquest càrrec.
 
Aquí teniu algunes imatges de la celebració.