Tres dies de dejuni per la pau a la Capella del Rapte de Manresa

La Capella del Rapte de Manresa acollirà el proper cap de setmana les persones que vulguin sumar-se a tres dies de dejuni i silenci per la pau. És una iniciativa convocada pel centre d'espiritualitat Cova Sant Ignasi, la Plataforma Aturem les Guerres, Justícia i Pau, i l'Associació Inspiració 2022. 

"Davant el dolor i la impotència que ens provoquen les diverses guerres que hi ha actualment en el món (uns 30 conflictes bèl·lics arreu del planeta, i particularment davant el que està passant a Palestina), ens sentim cridats/es a fer un gest públic de solidaritat i comunió espiritual amb tots aquells i aquelles que en són víctimes i que, a més d´estar circumdats per la mort, viuen un dejuni imposat sense data de termini", expliquen les entitats al text de convocatòria. 

Aquesta acció començarà el divendres de 16 de febrer a les 9 del matí i s'allargarà fins diumenge 18 a les 9 del vespre. Es farà a la Capella del Rapte i consisteix a fer tres dies de dejuni d´aliments i de paraula (és a dir, en silenci). 

És també un gest que fa ressò de la vaga de fam iniciada l'1 de febrer a Barcelona per part de tres activistes de la no-violència, i que ha estat l'origen de diferents actes per la pau que estan sorgint arreu del territori. "Volem donar suport a aquesta iniciativa des d'una vessant espiritual, fent costat a una humanitat ferida davant la qual ens sentim solidaris, creient que és possible una voluntat política que apel·li a la reconciliació de totes les parts, alhora que denunciem amb dolor i fermesa les infraccions del dret internacional, basat en la dignitat i respecte a tots els éssers humans".

Aquesta inicitiva tindrà lloc en unes dates que, per a la tradició cristiana, coincideixen amb l´inici de la quaresma: "un temps de sobrietat, recolliment i de presa de consciència de les forces que ens alienen", però també amb l'inici de les Festes de la Llum a la ciutat de Manresa. En aquest context, la convocatòria d'aquest dejuni manifesta el desit que "aquesta llum transcendent ens il·lumini per esdevenir més lúcids, més solidaris i més valents per fer nostres les causes de tants humans i humanes que viuen la deshumanització de la guerra".

La iniciativa té un caràcter obert i vol generar un espai i un temps comunitaris que ajudi a prendre consciència del destí comú que compartim com humans. Per això qualsevol persona pot afegir-s'hi durant el temps que li sigui possible.   

Des de les nou del matí de divendres fins a les 9 del vespre de diumenge, l'espai de la Capella del Rapte, a la plaça de Sant Ignasi de Manresa, estarà obert, mantenint el clima de silenci. En dues franges horàries, a les 11.00h i a les 17.00h s'acompanyarà la meditació amb la lectura de textos sobre la pau i la no-violència de diferents tradicions.

Podeu descarregar la convocatòria aquí.