San Ignacio de Loyola de Domenico Zipoli, a l'església dels Jesuïtes de Casp

La cinquena edició del Festival Espurnes Barroques està oferint aquest any una programació que es fa ressò del 500 aniversari de l'experiència de conversió que Ignasi de Loiola va tenir a Manresa.

Amb el lema Llum Barroca, diuen els impulsors del Festival, volen "convocar l’experiència transformadora d’aquell pelegrí, homenatjant tant la ciutat que el va acollir (la Manresa de la Misteriosa Llum) com la Companyia que va fundar (que té per emblema un Lluminós sol radiant)".

L'Església dels Jesuïtes de Casp acull l'òpera-oratori San Ignacio de Loyola de Domenico Zipoli

Si el passat 3 d'abril a la Seu de Manresa, Jordi Savall iniciava aquesta programació dedicada a Sant Ignasi, amb un recorregut musical per la vida del sant, el proper diumenge 15 de maig, l'Església dels Jesuïtes del carrer Casp de Barcelona acollirà la interpretació de l'òpera-oratori de Domenico Zipoli que té com a protagonista a Ignasi. El grup canari Las Hespérides ens l’oferirà al temple on es conserva l’espasa que el cavaller Íñigo de Loiola va deixar a Montserrat abans de vestir-se amb roba de sac.

Podeu trobar més informació i comprar entrades clicant aquí.

Quatre propostes directament vinculades a la figura de Sant Ignasi

Aquest serà el pirmer del quatre concerts que al llarg de quatre caps de setmana, els diumenges a la tarda es reserven per a les quatre propostes directament vinculades a la figura de Sant Ignasi i a l’expansió de les missions jesuítiques a Bolívia i a Japó.

El 22 de maig, Ensemble Tramuntana ofereix un concert itinerant pels voltants de la cova on Ignasi va passar hores i hores.

A Sant Guim de Freixenet, el 5 de juny actuarà l'Ensemble Moxos, de Bolívia, hereus de les reduccions jesuítiques.  I el 12 de juny a Cervera, a l'antiga església dels Jesuïtes el festival acabarà recreant el viatge de Sant Francesc Xavier a Japó.  

El Festival ofereix un abonament especial amb entrada per a aquests quatre concerts.  

Més informació: www.espurnesbarroques.cat.