Representació de la Passió amb les dones com a protagonistes

La Comunitat Cristiana Sant Pere Claver del Clot acollirà el proper dia 15 d'abril una representació de la Passió. Serà amb una adaptació que posa les dones com a protagonistes de la història. Apassionades és el títol de la peça teatral que ha escrit Judit Vilaclara i que explora les vivències de les dones que formen part de la tradicional història de la Passió.

"Toca veure i revisar la història des d'altres punts de vista", diu la Judit, que també s'encarrega de la direcció de l'obra, juntament amb Maria ArderiuJuanjo Fernández.

En una entrevista que es publica a la web de la Comunitat Cristiana Sant Pere Claver, parla de la seva proposta teatral, l'organització dels assajos i el paper de les dones a l'Església. "Amb aquesta obra", explica, "he explorat les vivències de les dones que formen part de la història de La Passió. Vivències que sovint s’han representat com a circumstancials o secundàries. Ara passen al centre i ens presenten una història amb una mirada diferent".

Per l'autora i directora d'Apassionades, "és una obra amb perspectiva de gènere que posa en valor el que van viure les dones de l’època, un relat que visualitza el patiment i les dificultats però també la fortalesa i valentia". Per això afegeix que "m’agradaria que la gent que vingui a veure l’obra en pugui sortir amb un missatge d’esperança i de vida i la imatge d’unes dones valentes i decidides que, malgrat les circumstàncies, van tirar endavant."

També destaca el missatge reivindicatiu que té l'obra "Aquesta és una obra amb un doble missatge: el que ens va transmetre Jesús i el que les dones no hem vingut a mirar. Tenim drets, veu, vot i molta força. Tant de bo aquesta onada reivindicativa que protagonitzem permeti reflexionar sobre quin és el paper que juguem les dones a l’Església".

Una trentena de persones, entre actrius i actors, els encarregats de la direcció d’escenes i l'equip tècnic, fan possible aquesta iniciativa.

L'obra es podrà veure el 15 d'abril a les 19:30h al teatre de l'Escola del Clot. 

Font i imatges: Comunitat Cristiana Sant Pere Claver

També podeu veure el tràiler aquí: