Ordenació diaconal de Joan Morera

El passat dissabte 5 de febrer va tenir lloc a Madrid l'ordenació diaconal de vuit jesuïtes, entre ells, en Joan Morera, de la nostra plataforma apostòlica de Catalunya. Amb ell, José Castillo, també de la província jesuítica d'Espanya, i Leonargo Angius, Savio Jude, Paulus Hastra Kurdani, Antranik Kurukian, Cristiano Laino, i Michael Manalastas de països tan distants com Líban, Estats Units, Itàlia, Índia i Indonèsia. 

"Ser diaca per a mi és estar al costat, fer costat, caminar al costat de la gent. I inspirar amb la Paraula de Déu les vides dels qui sofreixen, les històries de drames i d’esperances que cadascú porta, enfortir els creients perquè Déu pugui realment il·luminar-los amb aquesta Paraula", deia en Joan Morera uns dies abans, en una entrevista que podeu llegir aquí.

La celebració va tenir lloc a la parròquia de San Francisco Javier i San Luis Gonzaga. I ha estat el cardenal arquebisbe de Madrid, Mons. Carlos Osoro, qui ha presidit l'Eucaristia, en una cerimònia concelebrada amb el P. Provincial, Antonio España i nombrosos jesuïtes. 

El cardenal va emmarcar la seva homilia en el cinquè aniversari de la conversió de Sant Ignasi, amb el desig que els nous diaques, igual que Ignasi va canviar els seus somnis per a sevir al Senyor, es configurin amb aquesta ordenació com a servidors. Ignasi va posar al centre l'experiència de Jesucrist, per sortir amb valentia i sabiduria, escoltant la veu de Déu en totes les circumstàncies de la seva vida.  

Al final de la celebració, Savio Fernández SJ i Paulus Hastra Kurdani, en representació dels vuits jesuïtes, van pronunciar unes paraules d'agraïment, sobretot dirigides als seus formadors i acompanyants, a les comunitats que els acullen durant el temps de formació, i a les seves famílies.