Migra Studium demana clausurar el CIE davant l'excepcionalitat actual

Davant la situació d'excepcionalitat que vivim per la pandèmia per la COVID-19, Migra Studium, entitat del sector social de la Companyia de Jesús, en un comunicat conjunt amb Tanquem els CIE, Irídia i SOS Racisme, ha demanat la clausura immediata del CIE de la Zona Franca de Barcelona i l'alliberament de les persones que hi estan internades. 

"Davant la impossibilitat d'executar les expulsions als països d'origen, mantenir les persones internades al CIE és inútil, injust, il·legítim i totalment injustificat", denuncien les entitats. 

Així mateix demanen al Servei d’Epidemiologia de la Gerència de l’Agència de Salut Pública de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya que vetlli per garantir que dins el CIE s’han seguit i s’estan aplicant les mesures preventives adequades i necessàries i els protocols acordats en relació amb l’excepcional situació de pandèmia que viu el país.

El Servei Jesuïta a Migrants també demana mesures per garantir els drets

També en aquesta línia de preocupació per la situació actual, aquest dimecres, el Servei Jesuïta a Migrants (SJM), xarxa que aplega les entitats del sector social de la Companyia de Jesús que treballen en l'àmbit de les migracions a Espanya, ha demanat en un comunicat que, davant la situació d'excepcionalitat actual, es dictin mesures per garantir els drets a tots els Centres d'Internament d'Estrangers, alliberant a les persones internades que no poden ser expulsades i oferint alternatives de protecció. 

Segons l'SJM la situació derivada de l'emergència sanitaria de la COVID-19 ha fet empitjorar les condicions als CIE, amb restricció a l'accés de les ONG i falta d'informació als interns sobre mesures de seguretat per evitar la propagació del virus, cosa que ha fet augmentar la tensió dins dels centres. 

Una vegada més, i encara més en la situació actual, l'SJM reclama el tancament dels CIE i la necessitat de trobar alternatives que garanteixin els drets humans.