El Camí Ignasià ja ha superat el miler de pelegrins registrats. Així ho recull la memòria 2015 de l'Oficina del Pelegrí del Camí Ignasià. Aquesta ruta de peregrinació recrea el camí que va fer Ignasi de Loiola, sent cavaller, l’any 1522 des de la seva casa natal a Azpeitia (Guipúscoa) fins a Manresa.
Malgrat que les xifres absolutes continuen sent modestes, l'increment de pelegrins és molt alt. Durant l'any 2015 s'han registrat 437 persones que han fet el Camí Ignasià, pràcticament el doble que l'any anterior. Cal destacar la internacionalitat dels participants, ja que el 42% procedeixen de fora d'Espanya. "Estem il·lusionadament en creixement", explica el jesuïta Josep Lluís Iriberri, director de l'oficina del pelegrí, que matisa que les xifres corresponen només als pelegrins que registren la seva arribada a Manresa, però no tots ho fan.
Iriberri valora positivament la col·laboració amb les administracions públiques, especialment els governs d'Euskadi i Catalunya, en la difusió del Camí Ignasià, i que marquen una "línia de progrés molt bona". Un altre punt positiu de l'any 2015 ha esta el reconeixement oficial per part del Vaticà, amb la convocatòria del primer any jubilar del Camí Ignasià que es va inaugurar el 31 de juliol de 2015, fet que representa "un element de consolidació del camí ignasià dins de l'àmbit de les peregrinacions religioses".
Publicacions sobre el Camí Ignasià
Pel què fa als materials editats, l'any 2015 ha estat el de la publicació de la guia oficial del Camí Ignasià, editada per Mensajero en llengua castellana i que ben aviat tindrà també la seva versió en alemany i anglès. També el camí ignasià ha estat inclòs a la guia Petit Futé de rutes d'Espanya, en llengua francesa. D'altra banda, l'editorial Mensajero també ha publicat un llibre d'experiències que ofereix la visió interior de la peregrinació, des de l'espiritualitat ignasiana. Aquesta obra, de moment disponible en castellà, veurà la llum properament també en anglès.
Millora la senyalització
La senyalització dels gairebé 700 quilòmetres de recorregut també ha millorat notablement. Actualment les fletxes taronja acompanyen pràcticament tot el recorregut. I en quant als serveis, van apareixent nous allotjaments amb preus adaptats als pelegrins. Amb tot, Iriberri reconeix que aquest continua sent un dels punts a treballar, ja que "la despesa acomulada és comparativament més alta que en altres peregrinacions tradicionals i cal fer un esforç per incrementar els serveis". Poder oferir preus asequibles és especialment relevant per a facilitar la peregrinació entre els joves, grups escolars i universitaris.
Més informació: Web del Camí Ignasià