L'IQS amb el Papa i el Dicasteri de Cultura i Educació del Vaticà

El P. Llorenç Puig, sj, d'IQS (Institut Químic de Sarrià), va assistir a la primera trobada de Cura Pastoral en les Universitats Catòliques, organitzat pel Dicasteri de Cultura i Educació del Vaticà, els passats 23 i 24 de novembre. 

En concret, era el primer acte d'aquest tipus organitzat per aquest Dicasteri, presidit pel cardenal José Tolentino de Mendonça, que va agrupar unes 200 persones responsables de pastoral d'universitats de tot el món. Per part de la Universitat Ramon Llull, van assistir quatre persones més, a part del P. Llorenç Puig, sj. 

La trobada es va realitzar físicament en la Cúria General de la Companyia de Jesús, i el primer dia va consistir en una conferència del cardenal José Tolentino de Mendonça, certament inspiradora per als assistents; seguit de diversos contrapunts i reflexions suggerents d'altres ponents, i una taula rodona sobre diverses experiències pastorals en universitats dels cinc continents. Va acabar el primer dia amb trobades per idiomes, on es va tenir ocasió d'intercanviar dubtes i reflexions sobre l'acció pastoral de manera més detallada. 

Durant el segon dia, els participants van tenir una audiència privada amb el Sant Pare, en la qual va convidar a cuidar tres actituds en la pastoral universitària: Primer, apreciar les diferències que hi ha entre estudiants i la resta de persones de la comunitat universitària, com una cosa positiva, perquè "en aquesta complexitat està la base de la seva bellesa". Segon, acompanyar amb tendresa, amb cura, assumint la responsabilitat que suposa el "art de cuidar" i d'afrontar les realitats de les persones i acompanyar-les. I tercer, actuar amb valentia, recordant als assistents que "on no hi ha riscos no hi ha fruits", i que, per tant, en pastoral és important no quedar-se paralitzats per la indecisió, sinó actuar amb audàcia i creativitat. 

El Papa reblà el seu discurs amb aquestes paraules: "els joves han de somiar, i cal fer tot el possible per a ajudar-los a somiar i aspirar a la mesura de Crist: a l'altura, a l'amplària i a la profunditat del seu amor".