La vetlla Montserrat-Manresa 2017 tindrà lloc els dies 24 i 25 de març

Els dies 24 i 25 de març es convoca un any més la vetlla de Sant Ignasi a Montserrat i el pelegrinatge fins a Manresa. Es tracta d'una activitat que organitzen els Jesuïtes de Catalunya, tot recordant l'experiència que Ignasi de Loiola va fer l'any 1522. Els participants faran una vetlla de pregària a Montserrat, divendres al vespre, i l'endemà baixaran a peu fins a Manresa, on es farà també una pregària a la Cova de Sant Ignasi.
 
El jesuïta David Guindulain, que coordina aquesta activitat, explica que hi ha, en aquesta experiència, tres símbols que la defineixen. Per una banda el camí, que representa una obertura a la novetat; en segon lloc el despullament interior i la llibertat, amb el gest que va fer Ignasi de deixar a Montserrat les seves armes de cavaller; i finalment el gest concret de donar els seus vestits de cavaller a un pobre. "És un camí que transforma la vida", explica Guindulain, "i convidem les persones que hi participen a entrar en aquest simbolisme a partir de la seva experiència"
 
Isabel Pera, una de les participants en anterior edicions, coincideix a assenyalar que és un camí transformador: "un el comença d'una manera i l'acaba renvoat, amb un nou impuls vital". Així com Ignasi va saber despullar-se d’allò extern i superficial per trobar allò més autèntic en ell mateix, considera que "reviure aquest camí pot ajudar a afrontar decisions de la pròpia vida des d’un nou angle, més essencial i lúcid".
 
Un altre dels aspectes importans de l'experiència és l'opotunitat de compartir-la amb els altres. "Sovint gent que no es coneixia abans, es troben units pel desig de viure i revire aquest camí d'Ignasi", explica David Guindulain. "Compartim històries de vida, moments vitals, impressions. Sentim complicitats", diuen els participants. 
 
Les inscripcions per a la propera edició de la Vetlla Montserrat-Manresa són obertes. Més informació en aquest enllaç.