El procés d'urbanització és una de les tendències més clares i rellevants del nostre món. En la dècada actual hem vist com, per primera vegada en la història de la humanitat, més persones viuen en ciutats que en el món rural i es calcula que l'any 2050, a nivell mundial, la població urbana constituirà el 70% del total dels habitants del globus.
La ciutat és, doncs, per a un gran nombre de persones, l'espai en què vivim, ens movem i existim. S'hi concentren la majoria de conflictes i és a les seves perifèries on habiten la majoria dels oblidats del nostre món. És per això que els més de 20 Centres Fe-Cultura-Justícia de la Companyia de Jesús a Espanya -a Barcelona, el centre Cristianisme i Justícia- estan portant a terme al llarg d'aquest curs el projecte "Somiem la ciutat, la construïm junts". És una proposta conjunta d'aquests centres amb la que s'està desenvolupant una reflexió sobre l'entorn de la ciutat, amb l'objectiu de recollir i impulsar iniciatives d'humanització en l'àmbit urbà. Es tracta, en definitiva, de somiar un model de ciutat que posi en primer pla a les persones, especialment a les més vulnerables; i al servei d'aquest bé comú, tots els recursos urbanístics, cívics i polítics des d'una visió integral.
Exposició virutal #FeEnLaCiudad a les xarxes socials
En el marc d'aquest projecte s'ubica l'exposició virtual #FeEnLaCiudad que s'està portant a terme a les xarxes socials i que convida a publicar fotos al voltant d'aquesta temàtica a instagram o a twitter. La campanya es pot seguir també al web www.construimosciudad.net/feenlaciudad.
També al web construimosciudad.net trobareu recopilats els articles, post, conferències i altres publicacions en què es reflexiona sobre la ciutat des d'àmbits tan diversos com la teologia, la política o les ciències socials. Hi trobareu les aportacions de les persones que han participat en els diferents esdeveniments i entrevistes sobre aquest tema, així com l'agenda amb els propers actes de la campanya.