Enamorats del carisma ignasià

Des del 27 d'octubre fins al 11 de desembre el centre internacional d'espiritualitat de la Cova de Sant Ignasi a Manresa ha acollit a un grup de 20 persones, procedents de tot el món, per participar en una nova edició de el curs d'immersió ignasiana, en la seva versió en espanyol.
 
Aquesta vegada els participants procedien de 10 països diferents arribats a Manresa per aprofundir en el llegat d'Ignasi de Loiola a fi d'inspirar una vida cristiana en la nostra societat i Església. La motivació de molts d'ells venia acompanyada per la necessitat d'un temps de pausa i recuperació per "resituar i reordenar la vida", com ens expliquen, buscant "espais verds revitalitzadors per connectar de nou amb la frescor de l'Evangeli".
 
El curs compta amb experts en espiritualitat ignasiana, majoritàriament membres de l'equip de centre d'espiritualitat de Manresa i de l'Escola Ignasiana d'Espiritualitat (EIDES). El característic i peculiar d'aquesta proposta és la seva metodologia i el lloc en què s'imparteix, ja que permet la immersió en els llocs ignasians. "Trepitjar, tocar i palpar" aquests llocs, expliquen els participants en el curs, "ens ha tornat als nostres orígens, a adonar-nos del que realment és important a la vida".
 
I és que, més que un curs, el que es proposa és una experiència espiritual vital, que porta a tornar als llocs d'origen "amb un major sentiment d'identitat i de pertinença, enamorats del carisma ignasià".
 
L'experiència de el grup està recollida en aquest manifest publicat al web de la Cova de Sant Ignasi de Manresa. La propera edició del curs serà en anglès i començarà el mes d'abril de 2020.