De Montserrat a Manresa, refent les passes d'Ignasi

La pluja no va impedir als participants a la vetlla i caminada de Montserrat a Manresa poder arribar al seu destí i travessar la porta jubilar, endinsant-se a la Cova de Sant Ignasi.

Un any més s'ha organitzat aquesta trobada, que recorda l'experiència i el camí que va fer Ignasi de Loiola, fundador de la Companyia de Jesús, que pregà a la Mare de Déu de Montserrat i baixà a peu fins a Manresa. En aquesta ocasió i donat que s'està celebrant l'any jubilar del camí ignasià, els participants han pogut travessar la porta de ferro forjat i pedra de l'any 1625, que donava accés a la Cova de Sant Ignasi fins a principis del segle XX. Ara la porta, restaurada, es troba a l'espai d'acollida que el visitant troba abans d'arribar a la Cova. El gest de creuar-la és un signe jubilar, de començar una vida de goig i reconciliació. Es tracta d'un gest senzill però dotat d'un profund simbolisme.

Aquesta vegada la vetlla va tenir lloc el dies 18 i 19 de març i va aplegar persones ben diverses però tots amb un ideal comú, fer present el coneixement i la vida de Sant Ignasi. Per a una de les participants, Marina Llorca, ha estat "una gran experiència tornar a repetir de nou aquest camí, tot conversant els uns amb els altres, així com també amb estones de silenci".

Abans d'iniciar la caminada hi ha però l'estona de la vetlla de Sant Ignasi dins la basílica de la Mare de Déu de Montserrat, en un moment de lectura, meditació, recolliment i pregària. Així com Ignasi deixà la seva espasa de cavaller, els participants poden deixar al mural improvisat, al peu de l’altar, l'espelma encesa i anotar la seva “espasa” particular d’egoismes, de falta de voluntat, de paciència, etc. Propostes sinceres i sempre donant les gràcies dels favors rebuts. 

Una experiència que, per als qui l'han viscut, "ajuda a seguir aquest camí de la vida de cada dia amb més força".