David Guindulain: "Al Clot hi veig una comunitat humil i referent per a d'altres"

El passat dissabte 19 de febrer, la Comunitat Cristiana Sant Pere Claver, al barri del Clot de Barcelona, va acollir una Eucaristia ben especial, amb la presència del David Guindulain, que fa pocs mesos va celebrar el 25è aniversari de la seva ordenació sacerdotal.

D'aquesta manera la comunitat ha volgut agraïr els 15 anys que en David va ser present al Clot, des de l'any 2000 i durant cinc anys com a rector, i després també com a consiliari del Centre d'Esplai Joan Suñol fins el 2015.

Coincidint amb aquesta celebració, la Comunitat Cristiana Sant Pere Claver ha publicat aquesta entrevista, en la que David Guindulain repassa bona part de la seva trajectòria com a jesuïta. 

"La crida de Déu la vaig sentir forta a Taizé amb setze anys. Era una crida a deixar-lo fer en la meva vida. La crida a ser jesuïta va ser, uns mesos més tard, el febrer del 1983 durant un recés a Manresa. En una estona de pregària vaig entendre que la vida religiosa com a jesuïta podia ser el que Déu m’estava demanant. Jo m’hi negava d’entrada, però amb el pas dels dies i les setmanes, vaig adonar-me que això era el que em feia feliç de debò", explica sobre la seva vocació. 

Ara, destinat a la Cova Sant Ignasi de Manresa, el David Guindulain es dedica sobretot a l'àmbit de l'espiritualitat i els Exercicis Espirituals. I a Manresa, reconeix, té el privilegi de conviure diàriament amb el paisatge excepcional de Montserrat. "M’atreu la bellesa de la fesomia de la muntanya, m’atrau l’espai sagrat del Santuari i el vincle amb la Moreneta, que tinc des de petit... Montserrat és el meu paisatge habitual des de fa sis any. La taula de la meva habitació està posada per poder contemplar amb facilitat la muntanya. Quan estic molt saturat i amb necessitat de descans, me n’hi vaig a peu". 

De la Comunitat Cristiana Sant Pere Claver, amb la que se sent encara profundament vinculat, en diu que "veig que troba camins, que creix, que els que hi sou us l’estimeu... I això és molt gran i em fa feliç. Veig una comunitat humil referent per a altres comunitats cristianes. L’experiència de tots aquests anys de camí no serà en va".

Podeu llegir l'entrevista sencera en aquest enllaç.

Imatge de la Comunitat Cristiana Sant Pere Claver del Clot.