Celebracions de Nadal amb responsabilitat i prudència

No cal dir que les circumstàncies que vivim condicionaran aquest any les celebracions religioses de Nadal, que no podrem fer de la manera habitual i com voldriem. Convindrà que totes les persones que hi vulguin participar facin molta atenció a les indicacions i actuin sempre amb responsabilitat, prudència i solidaritat. 

Les nostres esglésies i parròquies oferiran les celebracions litúrgiques d’aquests dies, amb horaris adaptats i seguint totes les mesures de protecció necessàries per a la prevenció de la COVID-19: l’aforament serà limitat, s’haurà de fer ús del gel hidroalcohòlic, portar la mascareta en tot moment i guardar la distància de seguretat.

Demanem a tothom actuar responsablement, per seguretat i per solidaritat, per tal que les celebracions puguin desenvolupar-se amb les condicions sanitàries adequades. Cal entendre i respectar que no es podrà accedir a l’església si s’ha assolit el límit d’aforament.

Les mesures i l’aforament seguiran el que estigui establert en cada moment per les autoritats sanitàries. Per això recomanem que us informeu prèviament contactant directament amb la vostra església o parròquia. Actualitzarem també aquesta informació, en cas que es produeixin canvis.   

Horaris previstos a les diverses esglésies i parròquies

A Barcelona, a l’Església del Sagrat Cor (Jesuïtes de Casp), s’oferiran tres horaris diferents per a la Missa del Gall, el dia 24: a les 17h, a les 18:30h (ambdues adreçades a famílies) i a les 20h. Per organitzar l’aforament, per a les misses del dia 24 s’han distribuït invitacions entre la gent que vol assistir-hi, i només es podrà accedir amb aquesta invitació. En aquests moments, ja no queda lloc per a les celebracions de 18:30h i 20h. Encara queden alguns llocs per a les 17h que podeu recollir a recepció de Llúria 13 en horari de tardes (de 16 a 21h). Insistim que qui no tingui entrada s’abstingui de venir. El dia de Nadal i el dia d’Any Nou hi haurà missa a les 12.00h, a les 13.00h i a les 19.30h. La diada de Reis, a més d’aquests horaris, se celebrarà també missa a les 8.30h del matí.

La parròquia de la Mare de Déu de Bellvitge, a l’Hospitalet de Llobregat, la Missa del Gall del dia 24 s’avança a les 18:00h. Mentre que el dia de Nadal, el dia d’Any Nou i la diada de Reis hi haurà celebracions a les 9:00h, les 12.30h i les 20:00h.

A Manresa, el Santuari de la Cova Sant Ignasi es troba tancat pels treballs de rehabilitació de l’espai que s’hi estan realitzant. Per això, les celebracions es faran a la Capella del Rapte, situada a la Plaça de Sant Ignasi, 1. La vigília de Nadal la Missa del Gall serà a les 20.00h i el dia de Nadal a les 12.00h. També el dia d’Any Nou i de Reis serà a les 12.00h.

La parròquia de Sant Ignasi de Loiola de Lleida celebrarà la Missa del Gall a les 23:30h, que serà retransmesa a través de youtube. Es podrà veure en aquest enllaç. El dia de Nadal, el dia d’Any Nou i la diada de Reis hi haurà missa a les 10:00h, a les 12:30h i a les 20:30h.

A la Comunitat Cristiana Sant Pere Claver, al barri del Clot de Barcelona se celebrarà l'Eucaristia presencialment, a les 23:30h i hi podran assistir les persones que s'hi hagin inscrit prèviament. També s'hi podrà participar a través de zoom. La Capella de la Comunitat acollirà les celebracions de Cap d'Any i de Reis les vigílies, el 31 i 5 de gener, a les 20:00h, i també es podran seguir per zoom, com es ve fent habitualment des de fa uns mesos amb l'Eucaristia dels dissabtes. 

Des de casa 

Com ja va passar durant el confinament i la Setmana Santa, animem a totes les persones que no podran assistir presencialment per les limitacions d'aforament, o perquè les seves circumstàncies fan adient i prudent quedar-se a casa, a seguir la celebració de la Missa del Gall a distància, a través de les diverses propostes que s'ofereixen.

Assenyalem, per exemple, la retransmissió de la Missa del Gall des de la parròquia sant Ignasi de Lleida, que podreu veure en aquest enllaç. Recordem també que les celebracións de Montserrat es poden seguir en directe a través de Montserrat TV. En castellà, la Companyia de Jesús oferirà la Missa del Gall el dia 24 a les 12 de la nit a través del seu Canal Youtube JesuitasESP.