Anar més enllà, Recés d’Advent inspirat en Fratelli Tutti

Aquest diumenge comença el temps d’Advent, “un temps de conversió i d’aturar-nos per re-examinar la nostra vida i de reconduir allò que tenim una mica com ‘despistat’ o ‘desorientat’, per tornar a posar el nostre centre d’atenció en el Senyor que ve”, tal i com el defineix Llorenç Puig, jesuïta en l’homilia per al primer diumenge d’Advent que publica a pregaria.cat  

És per això que us presentarem, al llarg d’aquests dies, diverses propostes que poden ajudar a aturar-nos, fer un recés, redescobrir el Nadal o fins i tot fer un consum més conscient, responsable i sostenible.

Anar més enllà

Des d'avui ja teniu disponible el Recés d’Advent Anar més enllà, un material que podeu seguir online des del web espaisagrat.org, que n’ofereix una sessió setmanal d’uns 20-25 minuts, o que podeu descarregar sencer en pdf per tal d’adaptar-lo i realitzar-lo en una o dues jornades, de forma individual o compartint-lo en comunitat.

Es tracta d’un material que ofereix el portal internacional de pregària de la Companyia de Jesús, Sacred Space, i que ha estat traduït i adaptat al català pel P. Josep M. Agustí SJ. El recorregut del Recés d’aquest any ens convida a Anar més enllà, seguint l’encíclica del papa Francesc Fratelli Tutti: “sortir més enllà dels nostres espais habituals, imaginar un món on tots siguem germans i germanes, i comprometre’ns a ser més propers”.

Així, recorrerem el temps d’Advent des de la perspectiva que ens dóna el papa Francesc a Fratelli Tutti, i veurem com les diverses persones que ens trobarem a les lectures d’aquests dies -Joan Baptista, Maria, els Pastors, els Savis o Reis, etc.-, van ser convidades a anar més enllà d'ells mateixos, a obrir un camí nou i abraçar una nova visió. Al llarg de les sessions serem nosaltres també convidats a reconèixer-nos part d’una única familia humana, a tenir cura dels que pateixen, a acollir l’estranger, i a trobar-nos i treballar junts en un viatge de pau entre religions.

Propostes a les nostres esglésies i comunitats

Durant aquests dies, a les comunitats i esglésies tindran lloc les celebracions habituals, així com activitats pastorals i solidàries. Les anireu trobant al nostre espai d'agenda. 

Per exemple, al centre d’espiritualitat de la Cova Sant Ignasi de Manresa comença avui el ja habitual Recés d’Advent, que coordina el jesuïta David Guindulain. I cal destacar que també a Manresa, del 26 al 31 de desembre hi ha una nova convocatòria d’Exercicis Espirituals per a joves, que, en aquesta ocasió acompanya l’Àlvar Sánchez SJ.  

A Lleida, la comunitat de la parròquia de Sant Ignasi de Lleida acollirà l’1 de desembre la xerrada "El Messies de Haendel: viure el misteri de Nadal a través de la música", amb Josep Mallol Gurguí, i amb l'audició de fragments de les obres escollides.

Al Casal Loiola trobareu també diverses propostes, com el recés d’Advent per a parelles d’aquest cap de setmana, o la celebració de la Reconciliació, a partir de les 21.00h el proper 1 de desembre.

Propostes a Pregaria.Cat

Recordem que al portal de pregària en català, pregaria.cat trobareu les homilies per al temps d’Advent i Nadal, així com el material adreçat a infants i famílies que prepara l’equip de pastoral de Jesuïtes Educació a la secció Activa’t amb Jesús.

Déu amb nosaltres

I finalment una recomanació en format de llibre: Déu amb nosaltres, publicat per l'editorial Claret, recull una selecció dels comentaris de l'evangeli publicats a "Espai Sagrat". Per a cada dia d'Advent i Nadal trobareu un fragment de l'Escriptura acompanyat d'uns punts que ajuden a la meditació o a la contemplació del text. Els continguts permeten que es puguin utilitzar també per a la pregària en família o en grup. Podeu comprar el llibre a Claret i online clicant aquí.