Aforament complet per a l'Eucaristia de l'Any Ignasià a la Sagrada Família

Aquest dimarts 1 de febrer s'ha obert el formulari d'inscripció per poder assistir a l'Eucaristia de celebració de l'Any Ignasià que tindrà lloc a la Basílica de la Sagrada Família el proper 12 de març. L'aforament s'ha omplert ràpidament pel gran nombre de sol·licituds rebudes.  

El formulari resta obert durant un temps per a les persones que vulguin inscriure's i quedar en llista d'espera. Podeu apuntar-vos en aquest enllaç.

Si teniu algun dubte o dificultat podeu contactar amb ignatius500@jesuites.net.

El 12 de març celebrarem el 500 aniversari de la conversió de Sant Ignasi i el 400 aniversari de la seva canonització. Serà amb una Eucaristia presidida pel Cardenal Joan Josep Omella, Arquebisbe de Barcelona, en un dels actes centrals de l’Any Ignasià per a totes les persones que formen part de la Companyia de Jesús a Catalunya, i compartit amb el conjunt de l’Església catalana.

Es tracta d’una celebració solemne que comptarà amb un cor participatiu amb 500 veus, que ja ha començat els assajos. Es tracta d’un cor format per persones de moltes procedències i edats diferents, i que comparteixen el vincle amb l’espiritualitat ignasiana i la il·lusió de participar en aquest esdeveniment. “Tot i que el lloc imposa”, ha explicat el delegat dels Jesuïtes a Catalunya, Enric Puiggròs SJ, “la voluntat és que sigui una celebració participativa, festiva i senzilla. Tenim una forma de celebrar la fe que implica escoltar diverses veus, que s'obre a la col·laboració de molta gent i que duu la vida a la celebració”.

500 anys de la conversió d’Ignasi i 400 anys de la seva canonització

Des del 20 de maig de 2021 i fins el juliol de 2022 la Companyia de Jesús està celebrant a tot el món el cinquè centenari de la conversió d’Ignasi de Loiola, un Any Ignasià que es presenta sota el lema Ignatius500. És una celebració molt significativa per a la Companyia de Jesús a Catalunya perquè justament Montserrat, Manresa i Barcelona van ser escenaris que van tenir un paper fonamental en la conversió d’Ignasi en la seva biografia. Per això també la ciutat de Manresa s’ha sumat especialment, impulsant el programa Manresa 2022, que partint dels valors que es desprenen de l’experiència d’Ignasi a la ciutat, vol donar a conèixer l’empremta ignasiana a la ciutat i el seu llegat.

Després de la ferida a Pamplona i de la recuperació a Loiola, Ignasi decideix posar-se en camí i peregrina de Loiola a Manresa. Arriba a Montserrat el 21 de març de 1522, on deixa l’espasa als peus de la Verge de Montserrat i substitueix el vestit de cavaller per una tela de sac, símbol del pelegrí. El 25 de març arriba a Manresa on haurà de quedar-se prop d’un any, ja que no pot emprendre el viatge a Terra Santa que tenia previst. A Manresa, tal i com ell mateix escriu a la seva Autobiografia, viu una profunda experiència espiritual que el transforma per sempre.

El passat mes de juliol, coincidint amb la festivitat de Sant Ignasi, el Superior General de la Companyia de Jesús va assistir a les celebracions que van tenir lloc a Barcelona, a la Basílica de Santa del Mar, i a la Cova Sant Ignasi de Manresa.

Ara, el proper 12 de març, arriba una altra de les dates importants d’aquest Any Ignasià, ja que commemorarem també el 400 aniversari de la canonització d’Ignasi amb aquesta Eucaristia a la Sagrada Família.