El passat diumenge 27 d’octubre la Plaça Antonio Machado del barri de La Salut de Badalona es va omplir amb 200 persones per participar i col·laborar a la segona Cursa d’Orientació Solidària organitzada per la Fundació Salut Alta i membres voluntaris del Club d’Orientació de Catalunya.
Des de primera hora del matí, el barri va acollir a participants que durant dues hores i mitja van recórrer l’entorn en busca de més de 40 fites. Amb novetats incorporades com la “zona memorística” i les fites falses, enguany la cursa ha destacat pel caràcter inclusiu que ha tingut, incorporant tant participants de categories expertes, com persones procedents d’altres ciutats o barris que han fet la cursa corrent o caminant i, en especial, la participació d’equips d’adolescents i famílies del barri.
Un cop acabada la cursa, es va fer l'entrega dels premis als millors corredors de cada categoria, amb un lot que incorporava un diploma dissenyat per dues adolescents del projecte A100, i es van sortejar un munt de regals cedits per les 20 empreses i entitats col·laboradores.
La Fundació Salut Alta valora que, amb aquesta edició de la cursa, s’han assolit els objectius principals proposats. Per una banda, s'ha aconseguit la participació de gent externa a l’entitat, que han tingut l’oportunitat de conèixer un entorn proper però desconegut per a una gran part de població.
Per l’altra, amb aquesta iniciativa s'ofereix una activitat de qualitat, que promou la participació comunitària. I és que el format transversal de les curses d’orientació permeten aplegar perfils ben diversos, tot posant al centre un barri que, com comenta Maria Nadeu, directora de la Fundació Salut Alta, “malgrat les dificultats estructurals que pateix la població que hi viu, té molta riquesa per oferir”.
La Fundació Salut Alta, entitat organitzadora d'aquesta activitat, forma part del sector social de la Companyia de Jesús. Té per finalitat ajudar en el desenvolupament de la població del barri a través de l’educació, oferint especial atenció als infants i a les persones més necessitades. Amb les seves activitats i projectes, i la participació en plataformes i xarxes comunitàries, s'incideix positivament en la realitat, generant processos personals i comunitaris que trenquin el cercle de l’exclusió social.