El Casal Loiola ens convida a aprofundir en les Preferències Apostòliques Universals

El Casal Loiola inicia aquesta setmana un cicle de xerrades sobre les Preferències Apostòliques Universals de la Companyia de Jesús. Durant les propers setmanes, i a través de quatre sessions que s’oferiran online i obertes a tothom, el Casal Loiola presenta aquesta iniciativa que ens ajudarà a conèixer les quatre àrees vitals a les quals la Companyia de Jesús ha decidit prestar especial atenció al llarg dels propers anys.  

Cadascuna de les sessions es dedicarà a una de les quatre Preferències Apostòliques i consistirà en una xerrada a càrrec d’una persona que ajudarà a conèixer i aprofundir en el tema.

Des de que es van presentar les Preferències Apostòliques Universals, el febrer de 2019, la Companyia de Jesús ens convida a aprofundir més en elles i posar-les en pràctica a les nostres activitats i institucions. Ofereixen un horitzó, un punt de referència, que ens uneixen en la missió i signifiquen una inflexió, en la direcció que marca l’Evangeli. Aquesta iniciativa que ens presenta ara el Casal Loiola respon a aquesta voluntat d’aprofundir en el coneixement de cadascuna de les preferències apostòliques i també la manera com la Companyia de Jesús hi està treballant.

Totes les sessions es faran en dijous, a les 19:30h, i seran emeses a través del Canal Youtube del Casal Loiola.

El proper dijous, 22 d’abril, Nubar Hamparzoumian SJ parlarà sobre “acompanyar els joves en camí”

El delegat del sector social de la Companyia de Jesús a Espanya, Luis Arancibia, serà l’encarregat d’abordar, el 29 d’abril, la preferència apostòlica que ens interpel·la a “caminar amb els exclosos”, des de la reconciliació i la justícia.

La tercera xerrada estarà dedicada a la cura de la casa comuna, i anirà a càrrec del jesuïta català Xavier Melloni SJ. Serà el 6 de maig.

Finalment, tancarà el cicle Carles Marcet SJ, el 13 de maig, amb una xerrada sobre el camí cap a Deú a través dels Exercicis Espirituals i el discerniment.