Aquest mes de juny s'ha presentat a Barcelona el llibre "Cap al cor del món" del jesuïta i professor d'ESADE Josep F. Mària. Es tracta d'un recull de textos que l'autor elabora des de l'any 2011. Els distribueix a través del correu electrònic a grup d'amics i amigues i es publiquen al seu perfil de facebook, així com al web www.pregaria.cat.
Són textos breus, senzills, de temes diversos que ens poden parlar des de situacions quotidianes a experiències vitals profundes com l'amor, la por o la pèrdua. Una de les receptores d'aquests articles és Eugènia Bieto, directora general d'ESADE i autora del pròleg del llibre. Bieto assegura que darrera l'aparent senzillesa del textos s'hi amaga "una profunditat que emana una gran virtut: la de saber mirar a l’interior de les persones i de les coses per tal de descobrir-hi el que importa de veritat."
De fet, el mateix autor explica que "han estat escrits amb la convicció que al cor de tota persona hi habita el desig de trobar sentit als diversos moments de la vida". Un desig, diu, "accesible a tota persona, més enllà de les seves creences.". Per què si bé Josep F. Mària és jesuïta i parteix de l'espiritualitat ignasiana, les experiències que presenta poden ser llegides i reflexionades també des d'altres tradicions i postures, creients i no creients.
Cada text acaba amb unes preguntes, ja que la finalitat dels escrits no és presentar idees ben acabades, sinó oferir pistes per què cadascú faci, si ho desitja, el seu camí personal cap al cor del món. Eugènia Bieto ja ens avança al pròleg que descobrirem que el cor de l'autor és en un dels països més pobres de la Terra, "on ha passat llargues temporades ajudant els altres i aprenent a explicar, d’una manera senzilla però profunda, el que importa de veritat".
La presentació del llibre va tenir lloc a la Sala Pere Casaldàliga de la Llibreria Claret el passat 2 de juny i va comptar amb la participació del director de Cristianisme i Justícia Xavier Casanovas, de Teresa Careta, del Campus Manager d’ESADE Sant Cugat, a més de l'autor i la prologuista. Aquí podeu veure el vídeo de l'acte.