Els quaderns CJ es digitalitzen

Cristianisme i Justícia aposta per les noves tecnologies perquè la seva veu de denúncia segueixi arribant a la societat

El centre ha posat en marxa un projecte de microfinançament per portar els quaderns als lectors digitals

Els quaderns CJ es publiquen des de fa 30 anys i en aquest temps s'han ocupat de les qüestions més rellevants que ha viscut la nostra societat des de la dècada dels 80: el món del treball, els conflictes bèl·lcs, el fenomen de la immigració, el diàleg interreligiós, la situació de l'Àfrica,... Alguns d'ells han tingut un gran ressò per la seva capacitat d'analitzar un tema concret i punyent en un format breu i senzill, sempre amb voluntat d'oferir als lectors les claus d'interpretació de temes fonamentals.

En són exemple el quadern sobre la "Renda mínima i salari ciutadà", d'Eduardo Rojo i Joan García-Nieto; "El Déu de Bush", de Jaume Botey; "Els crims de les grans companyies farmacèutiques", de Teresa Forcades; o el més recent "Crisi, un final per escriure?" de Benjamín Bastida. La col·lecció suma ja 180 títols amb una tirada de 50.000 exemplars en català, castellà i anglès que s'envien gratuïtament a qui els demana, i es poden descarregar a través d'internet.

Ara, els quaderns CJ volen arribar als lectors digitals

Aprofitant l'empenta de la celebració dels 30 anys de l'organització, aquest centre d'estudis fa un pas més per fer arribar aquesta veu crítica i compromesa a tota la societat, i per això properament els seus quaderns estaran disponibles també per a lectors digitals. Per fer-ho possible l'entitat ha iniciat un projecte de microfinançament, per tal d'aprofitar les possibilitats de les xarxes socials i les noves plataformes col·laboratives, sumant-la a la força de la base social que acompanya el centre.

L'experiència del microfinançament és nova pel centre, que s'ha fixat l'objectiu de recollir 4.000 euros que ajudarien a tirar endavant el projecte. "Som conscients, però, que tot això és incipient i que molt del nostre públic no es mou en aquests espais – reconeixen els responsables-. Més enllà de la captació econòmica, la campanya té com a objectiu atraure nous públics que poden estar interessats en la nostra reflexió però que encara no ens coneixen".

L'arribada dels quaderns CJ als lectors digitals s'emmarca en el treball que està realitzant Cristianisme i Justícia en els darrers mesos per incorporar nous formats amb els que difondre la seva reflexió i fer-se present als nous espais de la xarxa. L'entitat ja compta amb un canal youtube on ha incorporat les vídeo-reflexions dels autors, i perfils molt actius a facebook i twitter.

Projecte de microfinançament per a la digitalització dels quaderns: http://www.cristianismeijusticia.net/digitalitzant-cj